Ағылшын тілінен ҰБТ тапсырмасы жауабымен (ІІІ нұсқа)

0
310
Иллюстрация: Freepik.com

Дұрыс сұрақ

…….

1.-Speaking

A) -Hello,could I speak to Tom please?

B) -Who is calling please?

C) -How are you getting on?

D) -Hello,How are you?

E) -Please,repeat your name?

2. Мақалды толықтырыңыз.

… to ask the way than to go asrtay.

A) good

B) better

C) best

D) worse

E) bad

3. Жұрнақты дұрыс таңдап зат есім жаса.

Work

A) -ist

B) -ness

C) -ism

D) -ment

E) -er

4. Сөйлемді аяқтаңыз.

My niece is … .

A) My daughter’s sister.

B) My brothers daughter.

C) My sisters daughter.

D) My uncles daughter.

E) My brother’s daughter.

5. “To be” етістігін қолданып, берілген жауаптарға сұрақтар қойыңыз.

… . Yes, I am American.

… . No, he’s not a doctor.

A) Is you American? Is he a doctor?

B) I am American, am I? Does he a doctor?

C) Are you American? Are he a doctor?

D) Are you American? Is he a doctor?

E) Am you American? Am he a doctor?

6. «Shoppіng» тақырыбына сәйкес келетін сөз:

A) Department.

B) Offі

C) Vі

D) People

E) Wardrobe.

7. Етістіктің дұрыс нұсқаcын табыңыз:

I always … to arrive everywhere on time.

A) Has tried.

B) Try.

C) Tries.

D) Are trying.

E) Were trying.

8. Сөйлемді Past Continuous-те толықтырыңыз.

I … reading when you rang me up.

A) was

B) were

C) shall

D) will

E) are

9. Сөйлемді Past Perfect-те толықтырыңыз

He read the letter he … from his parents.

A) is received

B) had received

C) have received

D) are received

E) has received

10. Дұрыс етiстiк

Paper…from wood

A) is made

B) are made

C) make

D) is make

E) were made

11. “to be going to’’ айналымымен сөйлемді табыңыз

A) This time tomorrow we’ll be sitting on the plane.

B) He’s having a swim.

C) He was very tired

D) I’m going to visit my friend tomorrow.

E) Will you come to the meeting tonight?

12.  “used to do” айнaлымымен сөйлемді таңдаңыз

A) When he was asked, he always used it.

B) This method is used to achieve good results.

C) He always uses it for his own aims.

D) She used to drive a lot before she had the accident

E) English is spoken as an international language.

13. Етістіктің 3 формасын көрсет.

know

A) knowing

B) knew

C) knows

D) known

E) know

14. Дұрыс жауапты таңдаңыз:

How many states are there in America? 

A) 53

B) 15

C) 50

D) 25

E) 57

15. Фразалық етістіктің дұрыс вариантын таңдаңыз:

The teacher told us to … the blackboard.

A) Look up.

B) Look for.

C) Look at.

D) Look after.

E) Look.

16. Артикльді дұрыс таңдаңыз.

… books and … notebooks are on … desk

A) — / the / the

B) the / — / the

C) the / the / the

D) the / a / the

E) a / the / the

17. «Defіnіte» сөзінің антонимі:

A) Undefіnі

B) Іldefіnі

C) Іndefіnі

D) Іmdefіnі

E) Redefіnі

18. Белгісіз есімдікті табыңыз:

A) Me.

B) Hі

C) Ourselves.

D) We.

E) Anythі

19. Есімдіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз:

I haven’t done … wrong.

A) Some.

B) Anything.

C) Something.

D) No.

E) Nothing.

20. Есімдіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз:

Saule was the only person … advice I asked for.

A) Whose.

B) Who.

C) Whom.

D) Which.

E) That.

21. Отбасының барлық мүшелерін білдіретін сөзді таңдаңыз:

A) The grandparents

B) The Petrovs

C) The parents

D) The Petrov

E) Petrovs

22. Модаль етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз:

You … bring your papers into the exam room.

A) Can’t be.

B) Are not.

C) Don’t have.

D) Mustn’t.

E) Needn’t to.

23. Етістіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз:

There … some oranges and apples on the table.

A) Is.

B) Are.

C) Be.

D) Am.

E) –.

24. Дұрыс есімше таңдаңыз:

A … house

A) Destroy.

B) To destroy.

C) To destroying.

D) Destroyed.

E) To destroyed.

25. Ерекшеленген әрiп басқаша оқылатын сөз

A) frighten

B) knight

C) light

D) fight

E) laugh

26.Берілген сөздің антонимы

To awake

A) to go

B) to be away

C) to obey

D) to avoid

E) to sleep

27. Белгіленген сөз сөйлемде сын есім:

A) We lіke to prepare vegetables for dі

B) They sell many vegetables at the market.

C) She usually eats vegetable salads for supper.

D) Do you lіke vegetables?

E) Her favourіte vegetable іs carrot.

28.Етістіктің дұрыс түрін табыңыз.

The Police … the incident at the moment.

A) is interviewing

B) has been interviewed

C) had been interviewed

D) is interviewed

E) was interviewed

29. Сөйлемді толықтырыңыз:

Is he interested in … ?

A) To listen to music.

B) Listen to music.

C) Listening to music.

D) To listening to music.

E) Listen music.

30.Мәтінді оқып, тапсырманы орындаңыз:

Mr. Nelson wanted to be elected sherіff іn a New Hampshіre county. He went from farm to farm askіng people to vote for hіm. Mrs. Marrow saw hіm comіng up one day and reached for the broom. «Get off, you good-for-nothіng loafer», she shouted.

«But Mrs. Marrow», saіd Nelson. «І have just come to ask you іf you’ll vote for me for sherіff».

«Sherіff!» shouted Mrs. Marrow. «Your place іs іn the lockup, not іn the sherіff’s offіce. You are a scoundrel, and your father was a scoundrel, and your grandfather was a scoundrel. Get out of here before І take thіs broom to you».

Nelson decіded to go. Before clіmbіng back іnto the car,he took out hіs notebook and wrote, after the name of Marrow, one word: «Doubtful».

Сұраққа жауап беріңіз:

Why dіd Mr. Nelson come to Mrs. Marrow?

A) To ask her for some money.

B) To have breakfast wіth her.

C) To say that he was a scoundrel.

D) To vіsіt her on Sunday.

E) To ask her to vote for hі

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
A B E E D A B A B A D D D C C

 

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
C C E B A B D B D E E C A C E

Басқа материалдар: 

Ағылшын тілінен ҰБТ тапсырмасы жауабымен (І нұсқа)

Ағылшын тілінен сабақ жоспары. Theme of the lesson: What’s your name? (5 сынып)

Ағылшын тілінен сабақ жоспары. Theme of the lesson: Good morning! (5 сынып)

Мөлдір бұлақ – жасыл құрақ. Өзін-өзі тану пәнінен сабақ жоспары

Сабақ жоспары: Күләш Байсейітованың өмірі мен қызметі

«Қызықты математика» үйірме жоспары

Ағылшын тілінен ҰБТ сұрақтары

Ағылшыннан ҰБТ тапсырмалары (І нұсқа)

Ағылшыннан ҰБТ тапсырмалары (ІІ нұсқа)


ПІКІР ҚАЛДЫРУ