Балықты ежелден адам ағзасын тазалайтын, сүйек пен тісті қатайтатын, түрлі дәрумен беретін тағам. 100 гр балық етінде – 0,2 мг йод бар. Сонымен қатар ағзаға қажетті омега-3 май қышқылдары бар.
⠀
Балық еті:
- жүрек аурураларының алдын алады
- қан қысымын түсіреді
- көру қабілетіңізді арттырады
- холестеринді реттейді
- бауыр жұмысын жақсартады
- ұйқыны реттейді
Зат алмасуды жылдамдатады. Балықтан жасалған тағам түрлерін балаларыңызға аптасына 2 рет дайындап берсеңіз, оларды шаш түсуінен, тіс ауруларынан қорғайсыз. Бірақ қуырып емес, сорпа етіп қайнатып немесе ыстық пеште булап пісірген жөн.
⠀
БАЛЫҚ МАЙЫ — нәлім балығынан алынады. Балық майы– балық бауырынан алынатын сұйық май. Мөлдір қызыл күрең түсті, өзіне тән иісі бар сұйықтық. Құрамында А және D витаминдері көп болғандықтан мешел, авитаминоз, остеомаляция, остеопороз, тыныс алу, асқазан, тері және көз ауруларын емдеуге пайдаланады. Балық майынан таза күйінде сәбилерге ішкізеді, инъекция жасайды.
⠀
Балық майын ашқарынға ІШПЕҢІЗ! Әйтпесе, жүрегіңіз айнып, мазаңызды алады. Оны тамақпен бірге қабылдау керек.
⠀
БАЛЫҚ МАЙЫНДАҒЫ ретинол іріңдеген жараны тез жазады. Бірақ ең мықты ем: сынған сүйек арасына жағу. Қазақ сынықшылары балық майын жағу арқылы сынған сүйекті қалпына келтіреді.
⠀
Жүктілік кезінде де, сәбиді емізу кезінде де балық майын қолдануға болады.Ол қандағы Е концентрациясын төмендетеді.
⠀
Дәрігерлер балық майын қыс мезгілінде қабылдаған дұрыс деп кеңес береді.
⠀
Балық майын аузы жақсы жабылатын ыдысқа құйып, қараңғы және салқын жерде сақтау керек.
⠀
Шаштың түсуін тоқтату үшін:
Ошаған майы мен балық майын бірдей мөлшерде алаңыз. Жақсылап араластырып, 5 минутқа қойып қоясыз. Содан соң шаштың ұшына жағып, орап тастаңыз. 2 сағаттан соң басыңызды сусабынмен жуып тастайсыз. Аптасына 2 рет жасау керек.
⠀
Балық майы мен жұмыртқадан маска дайындау үшін екі жұмыртқаның сарысын 4 капсула балық майымен араластырады. Жуылған шашқа масканы жағып, жарты сағат шамасында ұстайды. Масканы сусабынмен жуып, сумен шайып тастаңыз!
Басқа материал:
- Ұйқы безінің ауыру себебі неде?
- Тұмаудың алдын алу үшін
- Дәмдеуіштің адам мінезіне әсері
- Табиғи сұлулық — табиғи өнімдерден
- Ағзаға қажетті дәрумендер
- Тағам мен көкөністерде кездесетін дәрумендер
- Дәнді-дақылдар биохимиясы. Нан және макарон өнімдерінің тағамдық құрамын көтеру мен қазіргі кездегі жағдайы
- Көмірсулардың жіктелуі. Адам ағзасындағы көмірсулардың биохимиялық рөлі.