Тағам мен көкөністерде кездесетін дәрумендер

0
1263
Freepik.com

А—сәбіз, цитрустық жемістер, сливочный майы, сыр, жұмыртқа.

D—сүт, жұмыртқа, бүйрек, майлы балықтар.

Е—жүгері, күнбағыс майлары; горох.

К— шпинат, брюссель, түрлі түсті орамжапырақ, бидай.

В1—овес, фундук.

В2—бидай үгітіндісі, соя бобы, брокколь орамжапырағы, бүйрек, жұмыртқа сарысы, сыр.

РР—жаңғақтар, дрожжи, ет,тауық еті, балық, сүт, сыр.

В5—дрожжи, саңырауқұлақ, күріш, бүйрек, ет өнімдері.

В6— ет, балық, сүт, жұмыртқа.

В9—жаңғақтар, бобы, банан, апельсин, жұмыртқа, ет.

В12—дрожжи, икра, жұмыртқа, сыр, сүт, ірімшік, ет, балық.

Н—жұмыртқа сарысы, бүйрек.

Бета-Каротин — сәбіз, петрушка, шпинат, қауын, қызанақ, спаржа, орамжапырақ, брокколь, өріктер.

Басқа материал:

  1. Белоктар туралы тест тапсырмасы
  2. Белоктар туралы жалпы түсінік
  3. Ағзалардың химиялық құрылымы
  4. Дәнді-дақылдар биохимиясы. Нан және макарон өнімдерінің тағамдық құрамын көтеру мен қазіргі кездегі жағдайы
  5. Көмірсулардың жіктелуі. Адам ағзасындағы көмірсулардың биохимиялық рөлі.
  6. Белоктардың физикалық және химиялық қасиеттері. Амин қышқылының классификациясы мен құрылымы
  7. Химиядан тест сұрақтары жауабымен
  8. Мобильді құрылғылар сипаттамасы
  9. Виртуалды машиналар туралы мәлімет
  10. Вир­туал­ды жә­не ке­ңей­тіл­ген шын­дық де­ге­ні­міз не?

ПІКІР ҚАЛДЫРУ