ҰБТ-да химиядан кездесуі мүмкін сұрақтардың жауабы

0
1301
Freepik.com

● Сірне дегеніміз: декстрин мен глюкоза қоспасы

● Сілтілік металдарды тек қана тұздарының балқымаларын электролиздеу арқылы алуға болады. Оған себеп: сілтілік металдар — ең белсенді металдар, сондықтан басқа әдістермен алынуы мүмкін емес

● CH3-CH2-CH2- радикалы: пропил

● Құмырсқа қышқылымен әрекеттесетін зат: натрий сульфаты

● Алюминий гидроксидімен әрекеттесетін заттың формуласы: KOH

● Органикалық заттар құрамындағы көміртегі элементінің валенттілігі: 4

● Табиғи полимерге жатпайды: капрон

● Басқа заттармен реакцияда тек тотықтырғыш қасиет көрсетеді: марганец (2) хлориді

● Жаққанда СO2 мен H2O зат мөлшерлері 4:5 мольдік қатынаста түзілетін заттың молекулалық формуласы: пропан

● Темір мен қант ұнтақтарының қоспасын бөлу үшін: крекингілейді

● Калийдегі гидролизге ұшырайтын тұзы: хлоридтері

● Өнеркәсіпте оттекті алу әдісі: электр тогы әсерімен суды айыру

● Сөндірілмеген әктің формуласы: CaO

● Күрделі эфирлердің сілті қатысында сумен әрекеттесу реакциясы: гидролиздену

● Қыздырғанда жеңіл ыдырайды: мырыш сульфаты

● Мыс (2) сульфаты ерітіндісінен осы газды жібергенде қара түсті тұнба түзіледі: СO2

● (NH4)3 PO4-тегі азоттың тотығу дәрежесі: +4

● Темірдің (2) байланысындағы pi-байланыстардың саны: 8

● Тұздар ерітіндісінен күмісті ығыстырып шығатын метал: никель

● Алмаздың кристалдың торы: атомдық

● Ең қарапайым карбон қышқылының атауы: май қышқылы

● Тұз түзбейтін оксидтерге көбірек тән болатын қасиеттер: тотықсыздануға бейім

Басқа материал:

  1. ҰБТ-да химиядан кездесетін күрделі сұрақтардың жауабы
  2. Дәнді-дақылдар биохимиясы. Нан және макарон өнімдерінің тағамдық құрамын көтеру мен қазіргі кездегі жағдайы
  3. Көмірсулардың жіктелуі. Адам ағзасындағы көмірсулардың биохимиялық рөлі.
  4. Белоктардың физикалық және химиялық қасиеттері. Амин қышқылының классификациясы мен құрылымы
  5. Химиядан тест сұрақтары жауабымен
  6. Мобильді құрылғылар сипаттамасы
  7. Виртуалды машиналар туралы мәлімет
  8. Вир­туал­ды жә­не ке­ңей­тіл­ген шын­дық де­ге­ні­міз не?
  9. Инфографикамен жұмыс істеуге арналған тегін немесе тарифы төмен сервистер

ПІКІР ҚАЛДЫРУ