«Химияның алғашқы ұғымдары» тақырыбына тест сұрақтары жауабымен (ІІ нұсқа)

0
3630

№ 26
Мольдік массаның өлшемі:
A) г.
B) моль.
C) г/мл.
D) л/моль.
E) г/моль.

 № 27
Аммиактың зат мөлшерін көрсететін өрнек:
A) m(NH3) = 17 г.
B) M(NH3) = 17 г/моль.
C) Mr(NH3) = 17.
D) (NH3) = 1 моль.
E) Э(NH3) = 17.

№ 28
Зат мөлшері 3 моль күкірт қышқылының массасы:
A) 120 г.
B) 98 г.
C) 196 г.
D) 294 г.
E) 49 г.

№ 29
Темірдің 18,06 *  10 атомының зат мөлшері:
A) 3 моль.
B) 2 моль.
C) 1 моль.
D) 0,5 моль.
E) 4 моль.

№ 30
Зат мөлшері 2 моль мыстың атом саны:
A) 6,02*1023
B) 16,06*1023
C) 3,01*1023
D) 12,04*1023
Е) 9,10*1023

№ 31
10 моль сутектің қалыпты жағдайдағы көлемі:
A) 56 л.
B) 22,4 л.
C) 112 л.
D) 11,2 л.
E) 224 л.

№ 32
Көлемі 67,2 л газдың (қ.ж. алынған) зат мөлшері:
A) 4 моль.
B) 0,5 моль.
C) 1 моль.
D) 3 моль.
E) 2 моль.

№ 33
67,2 л (қ.ж.) көлемдегі сутек молекуласының саны:
A) 16,06*1023.
B) 18,06*1023.
C) 6,02*1023.
D) 3,01*1023.
E) 12,04*1023.

№ 34
Массасы 128 г күкірттің зат мөлшері:
A) 3 моль.
B) 1,5 моль.
C) 4 моль.
D) 2 моль.
E) 5 моль.

№ 35
Массасы 8 г газ (қ.ж.) 5,6 л көлем алады. Газдың молярлық массасын анықтаңыз.
A) 16 г/моль.
B) 24 г/моль.
C) 36 г/моль.
D) 8 г/моль.
E) 32 г/моль.

№ 36
Массасы 320 г күкірт (ІV) оксиді (қ.ж.) алатын көлем:
A) 448 л.
B) 224 л.
C) 56 л.
D) 112 л.
E) 22,4 л.

№ 37
Зат мөлшері 0,5 моль натрий карбонатының массасын анықтаңыз.
A) 10,6 г.
B) 26,5 г.
C) 106 г.
D) 53 г.
E) 5,3 г.

№ 38
Сутекпен салыстырғандағы тығыздығы 17-ге тең болса, газдың молярлық
массасы:
A) 34 г/моль.
B) 68 г/моль.
C) 51 г/моль.
D) 60 г/моль.
E) 17 г/моль.

№ 39
Массасы 177,5 г хлордың (қ.ж.) алатын көлемі:
A) 22,4 л.
B) 5,6 л.
C) 112 л.
D) 56 л.
E) 11,2 л.

№ 40
Массасы 15,5 г фосфордың зат мөлшері:
A) 2,5 моль.
B) 1 моль.
C) 0,5 моль.
D) 1,5 моль.
E) 2 моль.

№ 41
Мөлшері 0,3 моль болатын оттектің молекула саны:
A) 1,204*1023
B) 0,901*1023
C) 1,806*1023
D) 0,301*1023
E) 0,602*1023

№ 42
Қалыпты жағдайда газдың тығыздығы =1,25 г/л. Газдың молярлық массасын есептеңіз.
A) 28 г/моль.
B) 14 г/моль.
C) 70 г/моль.
D) 42 г/моль.
E) 56 г/моль.

№ 43
Көлемі 1,5 л (қ.ж.) көмір қышқыл газында болатын молекула санын анықтаңыз.
A) 0,403*1023
B) 0,804*1023
C) 1,005*1023
D) 0,603*1023
E) 0,201*1023

№ 44
Қалыпты жағдайда өлшенген O3 озонның 5,6 л көлемінің массасы:
A) 18 г.
B) 24 г.
C) 48 г.
D) 6 г.
E) 12 г.

№ 45
Жай заттың формуласы:
A) P4
B) PH3
C) P2O3
D) P2O5
E) PCl3

№ 46
Мышьяктың жоғарғы оксидінің формуласын жазыңыз. Жауапты осы
формуладағы индекстердің қосындысы арқылы көрсетіңіз.
A) 5.
B) 3.
C) 11.
D) 9.
E) 7.

№ 47
Хромның жоғарғы оксидінің формуласын жазыңыз.
Жауапты осы формуладағы элементтер индекстерінің қосындысымен көрсетіңіз:
A) 2.
B) 6.
C) 7.
D) 4.
E) 3.

№ 48
Азоттың жоғарғы оксидінің формуласын жазыңыз. Жауапты осы формуладағы элементтердің индекстерінің қосындысымен көрсетіңіз:
A) 9.
B) 2.
C) 3.
D) 7.
E) 5.

№ 49
Фосфордың жоғарғы оксидінің формуласын жазыңыз. Жауапты осы
формуладағы элементтердің индекстерінің қосындысымен көрсетіңіз.
A) 9.
B) 3.
C) 5.
D) 2.
E) 7.

№ 50
Молярлық массасы 124 г/моль болатын фосфордың аллотропиялық түр
өзгерісінің молекуласындағы атом саны:
A) 3.
B) 2.
C) 5.
D) 4.
E) 7.

Жауабы:

26 E
27 D
28 D
29 A
30 D
31 E
32 D
33 B
34 C
35 E
36 D
37 D
38 A
39 D
40 C
41 C
42 A
43 A
44 E
45 A
46 E
47 D
48 D
49 E
50 D

Дереккөз: Himia.kz

Басқа материалдар:


ПІКІР ҚАЛДЫРУ