Жемсау (Зоб) ауруының белгісі мен емделу жолы

0
3381
Иллюстрация: Freepik.com

Зоб ауруы қалқанша безінің ұлғаюынан пайда болады.

Жемсау:
— тұқымқуалаушылық,-
— инфекциялар
— ағзаның әлсіреуі
— шаршау, депрессия
— жүйке жүйесінің жұмысы бұзылғанынан болуы мүмкін. Ер адамнан қарағанда 70% бұл аурумен әйелдер ауырады.

ЗОБТЫҢ БЕЛГІЛЕРІ:
— аяқ астынан булығу
— жөтелгіңіз келеді
— тыныс алу қиындайды
— дауыс қарлыққандай өзгереді
— ентігу, бас айналу
— әлсіздік пен ұйқының бұзылуы

ЕМДЕЛУ:

— 2 картоп, 2 сәбіз, 1 қызылшаны алыңыз, шырынсыққыштан өткізесіз. Дайын болған шырынды таңертең және түске толық тауысыңыз. Емді 1 күн жасайсыз, 2 күн демаласыз. Сосын қайта жасайсыз. Шырынды 20 рет араға күн сала отырып ішсеңіз, нәтижесін байқайсыз.

— Ұнтақталған грек жаңғағы мен емен қабығын бірдей көлемде аласыз. Оны жарты стақан қайнаған сумен араластырасыз. Дайын болған қоймалжыңмен қалқанша безге компресс жасайсыз. Аптасына 2 рет бір ай бойы жасап жүріңіз. Компрестен соң мойынды жылы ұстаңыз.

— 15 г тау жалбызын (пустырник) 1 стақан қайнаған суға саласыз. Бетін жауып, 1 сағат тұндырасыз. Күніне 4 мезгіл 1 үлкен қасықпен қабылдайсыз. 20 күн қабылдап, 10 күн үзіліс жасайсыз. Үзілістен соң қайта 20 күн ішіңіз.

— Көктемде жаңа гүлдене бастаған диаметрі 7 см, ұзындығы 15 см етіп еменнің қабығын кесіп алыңыз. Сыртқы қатты қабығын алып тастап, бірден зобқа мойынға байлап тастаңыз. Кеуіп қалған соң, алып тастап, жаңасын кесіп алып салыңыз. Осылай 15 күн жасайсыз. Бұл еммен бұрындары жемсаудан айыққан.

— 1 шай қасық бал мен 1 шай қасық теңіз орамжапырағын (морская капуста) ауызға салып жұтып жіберу керек. Артынша 1 стақан қайнаған су ішесіз. Осылай 15 күн емделесіз. Егер сізге балға аллергия болса—бұл емді жасамаңыз!

— 2 стақан жүзім шарабына 1.5 стақан бал қосыңыз. Оған алоэ жапырағының 5 тамшы сөлін араластырыңыз (алоэ 5-7 жылдық болуы керек). Бұл қоспаныиэмаль ыдысқа құйып, 1 апта қараңғы жерге қойыңыз. 1 аптадан соң тамақтан жарты сағат бұрын 30 гр күніне 3 рет ішіңіз. Емделу 3 ай. Алғашқы аптасынан бастап шаршандық басылып, бойыңызда күш-қуат сезіне бастайсыз.

— Шетеннің жапырағын кептіріп, содан шай демдеп ішеңіз. Күнде 2 мезгіл ішкен дұрыс. Сонымен қатар шай ішпесеңіз, шетеннен әзірленген тосап жеңіз.

Басқа материалдар: 

  1. Қой сүтінің пайдасы мен артықшылығы
  2. Ағзаға қажетті дәрумендер
  3. Балық майының пайдасы
  4. Кепкен жемістердің пайдасы қандай?
  5. Data Scientist — деректер ғалымының қызметі қандай?
  6. ҰБТ-ға дайындалуға арналған тәсілдер
  7. Пияздың қандай пайдасы бар?
  8. Ашудастың емдік қасиеті
  9. Егер құлағыңыз ауырса…

ПІКІР ҚАЛДЫРУ