1. Сүйектің саны —206
2. Бұлшық еттер саны — 639
3. Бүйрек саны — 2
4. Сүт тістерінің саны -20
5. Қабырғалардың саны — 24 (12 жұп)
6. Жүрек қақпақшаларының саны — 4
7. Ең үлкен артерия —Қолқа
8. Қалыпты қан қысымы — 120 / 80 mmHg
9. Қанның Ph —7.4
10. Омыртқалардың саны — 33
11. Мойын омыртқаларының саны — 7
12. Ортаңғы құлақтың сүйектерінің саны — 6
13. Бет сүйектерінің саны — 14
14. Бас сүйектерінің саны —22
15. Кеудедегі сүйектер саны —25
16. Қол сүйектерінің саны — 6
17. Қолдың бұлшық еттерінің саны — 72
18. Жүрек насостарының саны — 2
19. Ең үлкен мүше —Тері
20. Ең үлкен без —Бауыр
21. Ең үлкен жасуша —Әйелдің аналық безі
22. Ең кішкентай жасуша — Еркек гаметасы
23. Ең кішкентай сүйек — Тобық
24. Ең алғашқы трансплантацияланған мүше — Бүйрек
25. Аш ішектің орташа ұзындығы — 7м
26. Тоқ ішектің орташа ұзындығы — 1,5м
27. Жаңа туған нәрестенің орташа салмағы — 2,6 кг
28. Импульстер саны минутына —72 рет
29. Дененің қалыпты температурасы — 37 C ° (98,4 F °)
30. Қанның орташа мөлшері — 4-тен 5 литрге дейін
31. РБК пайдалану мерзімі —120 күн
32. WBC пайдалану мерзімі —10-15 күннен
33. Жүктілік кезеңі — 280 күн (40 апта)
34. Адамның аяқ сүйектерінің саны — 33
35. Білек сүйектерінің саны — 8
36. Табан сүйектерінің саны — 27
37. Ең үлкен эндокриндік без —Қалқанша без
38. Лимфа —көкбауырдың ең үлкен мүшесі
39. Мидың ең үлкен бөлігі —Церебраль (Cerebrum)
40. Ең үлкен және берік сүйек — Жамбас сүйегі (femur)
41. Ең кішкентай бұлшықет —Stapedius (ортаңғы құлақ)
42. Хромосомалар саны — 46 (23 жұп)
43. Жаңа туған нәрестедегі сүйек саны —306
44. Қанның тұтқырлығы — 4,5-тен 5,5
45. Барлық топтарға сәйкес келетін донорлық қан тобы — O
46. Барлық қан топтары қабылдайтын қан топтары- AB
47. Ең үлкен WBC — моноцит
48. Ең кіші WBC — лимфоцит
49. Полицитемия деп аталатын РБК санын көбейту
50. Денедегі қан банкасы -Көкбауыр
51. Қан емес жасушалар — RBC
52. РБК (RBC) —сүйек кемігінде өндіріледі.
Басқа материалдар:
- Биология пәнін таңдаған түлек қай саланы таңдай алады?
- Биологиялық мембраналар
- Ағзалардың химиялық құрылымы
- Дәнді-дақылдар биохимиясы. Нан және макарон өнімдерінің тағамдық құрамын көтеру мен қазіргі кездегі жағдайы
- Көмірсулардың жіктелуі. Адам ағзасындағы көмірсулардың биохимиялық рөлі.
- Белоктардың физикалық және химиялық қасиеттері. Амин қышқылының классификациясы мен құрылымы
- Химиядан тест сұрақтары жауабымен
- Мобильді құрылғылар сипаттамасы
- Виртуалды машиналар туралы мәлімет
- Виртуалды және кеңейтілген шындық дегеніміз не?
- Инфографикамен жұмыс істеуге арналған тегін немесе тарифы төмен сервистер
- Жасуша – тірі ағзаның құрылымдық бірлігі